Bakgrund

fredag 19 november 2010

Död tills Mörkret Faller av Charlaine Harris

Originalets titel: Dead Until Dark

Översättning: Thomas Engström


Förlag: Månpocket

Handling: På många sätt är Sookie Stackhouse en helt vanlig tjej. Hon är söt med blont hår och blå ögon, bor i Bon Temps, en liten stad i Louisiana, där hon arbetar som servitris på den lokala baren. Hon har dock ett litet handikapp - hon kan läsa andra människors tankar!

På grund av detta betraktas hon som galen av de flesta i Bon Temps och är tvungen att hålla sin förmåga dold. Detta är dock inte det lättaste när man hela tiden hör folks innersta hemligheter och samtidigt är tvungen att hålla masken om det.


Men en dag kommer Bill till baren. Han är lång, mörk och stilig. Och dessutom vampyr. Sookie dras genast till honom, och det faktum att hon inte kan höra hans tankar är bara ett enda stort plus. Snart är hon upp över öronen förälskad i honom och som tur är verkar även Bill tycka om henne.


Snart börjar det dock hända grejer i det lilla samhället. En efter en börjar kvinnor i trakten hittas brutalt mördade. Kvinnor som alla arbetat på samma bar som Sookie och dessutom umgåtts med vampyrer. Anklagelserna slungas än mot Bill, på grund av att han är vampyr, och än mot Sookies äldre bror Jason, på grund av att han haft förhållanden med alla kvinnorna.


Sookie fruktar för sitt liv, men är ändå fast besluten om att rentvå både sin bror och pojkvänn...


Tid: Det tog ca två och en halv dag för mig att läsa ut den här boken, både på grund av att den är relativt lätthanterlig och för att jag i stort sett sträckläste den. Dessutom hade jag läst den en gång tidigare...


Kommentarer: Ett mycket bra alternativ om man vill läsa en lättsam bok med mycket innehåll. Kan läsas även om man inte brukar läsa vampyrböcker i vanliga fall, eftersom den kan ses som en blandning mellan deckare och roman då man bortser från det övernaturliga. Otroligt bra - själv har jag redan läst den två gånger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar