Bakgrund

fredag 19 november 2010

Klubb Död av Charlaine Harris

Originalets titel: Club Dead

Översättning: Thomas Engström

Förlag: Månpocket


Handling: Tredje delen i serien börjar med att Sookie är ytterst irriterad på sin pojkvän Bill. Han sitter bara vid datorn och verkar inte alls bry sig så mycket om henne som han gjort tidigare - det verkar knappt vara så att han märker att hon är där! Dessutom håller han något hemligt för henne. 


När det plötsligt visar sig att han måste åka iväg på något hemligt uppdrag vägrar han berätta vad det handlar, och det är uppenbart att han ljuger om vart han ska. Sookie bestämmer sig för att acceptera det hela trots att hon inte vet vad hon ska tro om det.


Efter att flera veckor gått utan att hon har hört så mycket som en viskning från Bill, får hon så av Eric veta att han har blivit bortförd. Och som om det inte vore nog verkar det dessutom som om Bill har planerat att lämna henne för någon gammal flamma utan att meddela henne. Men hon väljer ändå att försöka leta upp honom, både för sin egen skull och för vampyrerna i Shreveport - risken finns nämligen att Eric råkar riktigt illa ut om inte Bill dyker upp snart!


Eric skickar iväg Sookie till Jackson i Mississippi för att leta ledtrådar. Som beskyddare får hon med sig varulven Alcide och de tar sig till Klubb Död där vampyrer, varulvar, hamnskiftare och andra övernaturliga varelser samlas. Dock har de inte befunnit sig i staden i mer än ett dygn innan saker och ting börjar gå riktigt snett...


Tid: Ca 3 dagar


Kommentarer: Efter att ha läst den här boken tycker jag helt klart att Sookie borde dumpa Bill och satsa på Alcide eller Eric istället - de har betydligt mer personlighet. Och verkar dessutom snyggare!


Läs också tidigare böcker i serien!


Död tills Mörkret Faller
Levande Död i Dallas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar