Bakgrund

söndag 9 januari 2011

Hur Död som Helst av Charlaine Harris

Originalets titel: Dead as a Doornail

Översättning: Thomas Engström

Förlag: Månpocket

Handling: Plötsligt är Sookies liv totalt förändrat - inget är som det en gång brukade vara. Hennes bror Jason har blivit biten av en hamnskriftare och förvandlas numera till puma vid varje fullmåne, något han verkar trivas med.


Men just som livet verkar se ljusare ut för de båda syskonen och deras vänner händer något som inte får hända. Det är någon som går runt och skjuter skiftare till höger och vänster. Sookie fruktar för Jasons liv, och när hennes vän och chef Sam blir ytterligare ett av skyttens offer stegras hennes oro ytterligare.


Men snart har hon inte längre tid att oroa sig för någon annan, när hennes eget liv plötsligt är i fara. Någon sätter eld på hennes hus, och genast riktar man misstankarna mot Solsällskapet. Men är det verkligen de som ligger bakom det hela? Sookie känner att något konstigt är i görningen, och bestämmer sig för att ta reda på vad...

Tid: Ca 6 dagar

Kommentarer: Jag har faktiskt inte så mycket att komentera om den här boken. Den är lika bra som de tidigare och det händer grejer hela tiden vilket gör att man aldrig får tråkigt. Så det finns nog inget att klaga på faktiskt. Eller ja, det skulle i så fall vara att jag tror jag har fått en ny favorit karaktär i serien, nämligen Quinn - en skiftare som byter form till tiger. Inte för att det är negativt då, men tyvärr är han knappt med i boken alls. Han är bara med ordentligt i de två sista kapitlen, och det är ju lite tråkigt, men annars har jag bara positiva grejer att säga om den här boken också.


Just nu läser jag: Fågeln som Vrider Upp Världen av Haruki Murakami

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar